DELA

Äntligen en ”nolla” för Johansson när IFK Mariehamn satte defensiven

ISHOCKEY. Att IFK Mariehamn öste in mål i sina två bortasegrar var en sak.
Det sensationella låg i att man bara släppte in ett.
– Killarna hjälpte mig. Försvarsspelet satt riktigt bra, säger målvakten David Johansson.
Nykomlingen IFK Mariehamn tycks ha fått upp farten i division III efter en något trevande inledning.
Nu har laget tre raka segrar efter sina två vinster den gångna helgen, och är fyra i tabellen. De fyra bästa lagen i serien får spela i alltrean efter nyår, men IFK har fler matcher spelade än sina närmaste konkurrenter på var sida av strecket.
Ålänningarna inledde helgen med att besegra IF Hässelby/SK Kälvesta med hela 12–0 på bortaplan i lördags kväll.
– Det var väl en kombination av att vi var bra och att de var dåliga. Vi trampade gasen i botten och avgjorde i första perioden. Allt gick vår väg, vad som hände med dem vet jag inte. Det var i stort sett samma lag som slog oss i Islandia tidigare i höst, säger Rein Metsik.
Mariehamns mål gjordes av Robin Englund (4), Niclas Hero (2), Alexander Grundström (2), Emil Molander, Robin Dahla, Niklas Manselin och Oliver Mattsson.


Englund på nytt
För ett IFK som vanligtvis läcker betänkligt bakåt fick David Johansson hålla en mycket välkommen nolla.
– Det var riktigt skönt, även om det inte var så svåra lägen egentligen. Försvaret hjälpte mig väldigt mycket, säger han.
I söndagens match mot Järfälla fick David Johansson desto mer att göra. Men en ny fin insats gjorde att han bara släppte ett mål bakom sig och noterades för en räddningsprocent om 96,77 när IFK vann med 3–1.
Robin Englund svarade för två nya mål och avgjorde tillställningen i slutsekunderna genom att skicka in 3–1-pucken i tom kasse. Marcus Friberg Carlsson var IFK:s andra målskytt.

Läs mer i måndagens Nyan.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax