DELA
Foto: Erkki SantamalaREPRIS? Jeanette Karlsson och Bottnas Ambassadör (till vänster) går om Olli Koivunen och Ranch Morrison för seger i ett lopp på Ålandstravet i fjol. Karlsson sätter sig bakom BA även i kvällens årspremiär på Norrböleovalen.

Hektiskt för Karlsson i Ålandstravets premiär

TRAV. Ett tunt startfält utgör kvällens Ålandstrav.

Men för Jeanette Karlsson blir årspremiären hektisk.

– Det kommer nog att kännas i kroppen efteråt, säger kusken som ställer upp i samtliga lopp på Norrböleovalen.
Klockan 18.30 i kväll körs årets första lopp på Ålandstravet.

Därefter körs ytterligare fem V5-lopp på Norrböleovalen under en premiär som är avklarad på två timmar.

– Det är ett rätt tunt startfält. Ett tag var vi nära att ställa in, men nu har anmälningarna fördelat sig ganska bra vilket gör att vi får rätt jämna lopp med åtta-tio hästar i varje, säger Jeanette Karlsson som är timanställd på Ålandstravet och tar emot anmälningar till loppen.

Men hon kommer att sätta sig i sulkyn i kväll – sex gånger om.

– Klart att det kommer att kännas i kroppen efteråt när man kör varje lopp, det är ju inte så mycket stötdämpning i vagnen. Men det ska bli kul att få tävla på hemmaplan. Förhoppningsvis blir det lite folk i publiken också, vi har i varje fall inte vädret emot oss, säger Jeanette Karlsson.

Bland hästarna Jomalakusken sätter sig bakom kan nämnas debutanten Jeppas Orakel – stjärnhästen Jeppas Maxis syster – i första loppet i kväll och andelsägda Fro Yo Mans första Ålandsstart i lopp två. I lopp fyra sitter Karlsson bakom Bottnas Ambassadör, som vann fem gånger om på Ålandstravet i fjol.

Nordiska mästerskap i augusti

– Det är roligt med en häst som Fro Yo Man eftersom även icke-travinsatta har köpt andelar i den. Förhoppningsvis kan det locka ny publik till travet, säger Jeanette Karlsson.

Ålandstravet har den här säsongen sju tävlingsdatum, med tv-sända travdagar den 6 juni, 8 juli, 14 augusti och 3 september.

– Augustitravet är höjdpunkten i år. Då ordnar vi Nordiska mästerskapen för kallblod, avslutar Jeanette Karlsson.