DELA

Annica Sjölund imponerar i Jitex

FOTBOLL. Tre mål på tre matcher. Med det har Annica Sjölund bevisat för sin nya klubb Jitex vilken vass anfallare hon är.
– Inte är det det viktigaste att göra mål med en gång, men visst är det skönt att man hittar varandra direkt, säger hon till Nyan.
Sjölund lämnade AIK i höstas för att i stället spela för Göteborgsklubben Jitex den här säsongen. Nu har hon hunnit med tre träningsmatcher i sitt nya lag och hon har visat att målskyttet fortfarande fungerar som det ska.
Redan i träningspremiären mot Ldb FC Malmö höll Sjölund sig framme. Då gjorde hon ett av Jitex tre mål för dagen, men tyvärr förlorade man ändå matchen med 3–6 mot det tippade topplaget inför årets Damallsvenska.
I andra träningsmatchen för säsongen stod Kristanstads FF för motståndet. Matchen slutade oavgjort 1–1 och Sjölund gjorde Jitex enda mål för dagen. I tisdags spelade man åter en träningsmatch, då mot Kopparbergs/Göteborg som man besegrade med 2–1. Sjölund bäddade för segern då hon i den 26:e matchminuten gav Jitex ledningen.
– Tränaren har nog varit nöjd hittills. Nu har jag ju gjort mål också så det är han förstås extra glad för, säger Sjölund.

Säkra kontraktet
Sjölund berättar att Jitex träningsmöjligheter varit sisådär under vintern eftersom konstgräsplanen där man vanligtvis tränar är ouppvärmd och isig.
– Några gånger i veckan har vi tillgång till en hall, men sedan har det blivit mer gymträning än vanligt också.
Kanske var det därför det tog lite tid för Jitex att komma igång i första träningsmatchen. Ldb FC Malmö ledde med 6–0 efter en spelad halvlek, men i andra var det Sjölunds lag som stod för målskyttet.
– Därefter tycker jag att vi har spelat bra.
Sjölund säger att klubben, som steg till Damallsvenskan inför den här säsongen, först och främst har målsättningen att säkra kontraktet i år.
– Det tror jag absolut att vi ska klara av utifrån hur det ser ut nu.

Algarve nästa
Närmast för Sjölund väntar nu ett landslagsuppdrag. På måndag reser hon till Portugal för träningsturneringen Algarve cup.
– Jag hoppas förstås på att få spela så mycket som möjligt. Jag tror att han (förbundskapten Andrée Jeglertz) kommer att gå runt mycket på olika spelare så att alla får spela, det vill man ju göra när man nu ändå åker dit.
Vad tror du om era chanser då?
– Det är klart att det är tufft motstånd, men inga av de lag vi möter är omöjliga.
Finland möter Kina, Tyskland och Danmark i gruppspelet i cupen. Första matchen spelas på onsdag.


MALIN LUNDBERG


malin.lundberg@nyan.ax