DELA

Anfallare nära övergång till IFK

FOTBOLL. Endast pappersarbete återstår för att Daniel Johanssons övergång från svenska Friska Viljor till IFK Mariehamn ska bli klar. I går var det meningen att IFK via ett pressmeddelande skulle presentera en ny anfallare. Så blev inte fallet. Ett pressmeddelande väntas istället under dagen.
På torsdagskvällen var IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson fortfarande förtegen om övergången och ville inte bekräfta någonting. Men när Nyan når Daniel Johansson, 29, hemma i Sverige berättar han att de båda klubbarna ligger i förhandling med varandra.
– Jag och Mariehamn är överens om att jag ska tillbaka på fredag, säger han. Sedan måste det lösa sig med Friska Viljor också.

Lånar Johansson
Om klubbarna kommer överens handlar det om ett lån säsongen ut och IFK får därmed den anfallare som de letat efter i stort sett hela säsongen.
Johansson har snittat ett mål per match för Friska Viljor i norrländska division två och har dessutom spelat för allsvenska IFK Göteborg. Han beskriver sig själv som snabb forward och utmanar gärna en mot en.

Uppåt i tabellen
Nu ser Johansson fram emot att hjälpa IFK uppåt i tabellen.
– Det ska bli jätteroligt. Jag satsar på att vinna den interna skytteligan och att ändra på IFK:s tabelläge, säger Johansson och skrattar.
Övergången från Friska Viljor till Mariehamn måste bli klar idag eftersom transferfönstret stänger vid midnatt.

JOHAN LARSSON

johan.larsson@nyan.ax