DELA

Andra ”svåra” motståndet på raken

VOLLEYBOLL. Efter förlusten senast mot Lidingö är det ett revanschsuget Jomala IK som tar emot Uppsala i Vikingahallen på söndag.
– De är ett jämt lag, men med tålamod tror jag vi tar dem, säger JIK-spelaren Marcus Påvals.
Det har flutit på bra för Jomala IK så här långt på säsongen, med undantag för förlusten mot Lidingö för tre veckor sedan.
De är nu sugna på revansch och trots att den förlusten grämer laget var JIK-spelaren Marcus Påvals inte helt förvånad över att den kom.
– Vi fick en bra mjukstart på säsongen med lite enklare motstånd. När det var dags för Lidingö visste vi att motståndet hade trappats upp. Dessvärre ställde ju det stormiga vädret till det så endast sex av våra spelare kunde vara på plats i Sverige, och då kom också förlusten, säger han.


Tidigare förlust
Det andra laget vid sidan av Lidingö som JIK på förhand tror blir svåra är just Uppsala som de möter på söndagen. Det är det första mötet i serien i höst men de mötte laget i Uppsala Cup i september och då blev det förlust. Men den kommer de inte att tänka på i söndagens möte försäkrar Påvals.
– Nej, jag drar inga växlar på det. Vårt första möte i turneringen då var mot dem och vi spelar alltid sämst på morgonen. Den här gången är det ju de som har en resa i benen, säger han.


Skadefria
Något annat Påvals tycker bådar gott inför ett resultat till JIK:s fördel är att Uppsala förlorade mot Teknikum senast. Ett lag JIK vann mot i tre raka set i mitten av oktober.
– Uppsala är ju egentligen ett topplag men vinner vi på söndag har vi chansen att hänga av dem, säger Marcus Påvals.
För att vinna mot Uppsala har JIK slipat extra på block och tror att det i kombination med tålamod ska hålla tillbaka motståndet.
– Vi har en bra chans. Vi har alla förbättrat oss sen sist, och alla i laget var med på senaste träningen. Och inte finns det några skador mer än de vanliga skavankerna, säger han.
JIK:s match börjar klockan 14.30 i Vikingahallen.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax