DELA

ÅMK valde ny styrelseordförande

MOTORSPORT. Elof ”Loffe” Johns har valts till ny styrelseordförande i Ålands motorklubb efter Danne Sundman som stiger av efter åtta år på posten.
– Inte kommer det bli några större omvälvningar men visst har jag en del nya idéer, säger Johns.
På grund av tidsbrist lämnar Danne Sundman ordförandeposten i ÅMK.
– Jag har tre små barn och fullt upp redan så jag ser gärna att någon med mer tid tar över. Dessutom tycker jag att det på en sådan här ordförandepost behövs lite rotation, en ny ordförande medför alltid lite nya idéer, säger Sundman.
Han tycker att Johns som ny ordförande är ett bra val.
– Han är inte rädd för att sticka ut hakan och han är en person som har mycket idéer, många av föreningens nya evenemang är sprungna ur Loffes huvud. Det är också bra att han inte är helt ny, han har suttit med i styrelsen ett tag. Framför allt har han talets förmåga och han kan stå upp för motorsporten, jag tror att det här blir riktigt bra.

Utbyggnader
Johns själv säger att han och Sundman har en stor samsyn vad gäller ÅMK och hur motorsporten på Åland bör utvecklas. Han tänker därför inte jobba för några stora förändringar som ordförande utan säger att han fortsätter enligt de planer som styrelsen dragit upp.
– Under det närmsta året ska gocartbanan och folkracebanan byggas ut och motorcrossen ska också bygga ut. Alla de projekten är redan igångsatta och alla tillstånd är klara, så där är det bara att jobba vidare.
En del nya idéer har Johns förstås, men inget han vill berätta om ännu.
– Det handlar till exempel om olika tävlingar men jag ska ta upp det i styrelsen och så ser vi vad de säger.

Kvar i styrelsen
Sundman kommer nu att sitta kvar i styrelsen som medlem. Övriga medlemmar är Åse Åsk, Anders Jansson, Johnny Jäderholm, Mattias Olander, Freddi Jensen, Ulf Nyman, Magnus Karlsson och Bernt Boman. Ersättare är Per-Sune Söderlund, Mikael Mattsson, Ronny Karlsson, Harry Nordlund, Ove Toivonen, Peter Danielsson, Tage Andersson, Gerd Danielsson och Henrik Lindqvist.

MALIN LUNDBERG