DELA
Foto: Rasmus OlinTILLBAKA Rezgar Amani hann bara spela fyrtio minuter mot Klubi-04 innan en lårskada satte stopp. Mot TPV är skyttekungen tillbaka i spel.

Amani tillbaka i FC Åland

FOTBOLL. Lårskadan är läkt.

I dag gör skyttekungen Rezgar Amani comeback i FC Åland.

– Skönt att vara tillbaka, säger anfallaren inför mötet med TPV i Markusböle.
Rezgar Amani, 23, vann skytteligan i Rikstrean i fjol på 37 fullträffar när hans FC Åland tog klivet upp i division II.

Men en lårskada störde anfallaren på försäsongen – och efter fyrtio minuters spel i division II-premiären borta mot Klubi-04 drog Amani upp skadan igen.

– Jag hade ju längtat efter att få spela premiären ända sen vi steg till Tvåan, så sjävklart ville jag spela. Kanske lite för tidigt, så här i efterhand, säger Rezgar Amani.

Den gångna veckan har skyttekungen kunnat träna för fullt, och han är spelklar till hemmamatchen mot TPV i Markusböle klockan fyra i eftermiddag.

”Fysisk serie”

– Först trodde jag att jag skulle bli borta längre än i två veckor, med tanke på att jag var borta från spel i fem veckor på försäsongen. Så det känns skönt att det inte var värre än det var och att jag redan kan spela. Det kanske hade gått att spela tidigare än så, men det kändes onödigt att riskera något, säger Amani.

Nykomlingen FC Åland står på fyra poäng efter de inledande tre matcherna.

Tammerforslaget TPV har en seger mot Honka (3–2) och en förlust mot Kiffen (0–1) hittills.

– Vi vet inte så mycket om dem som lag och har inte heller scoutat dem så mycket. Det enda vi vet i årets serie är att Honka egentligen har ett för bra lag för division två, och att Klubi-04 har ett ungt och starkt lag. I övrigt har vi inte så mycket koll, och sist och slutligen handlar ju allt om oss själva och vårt eget spel, säger Rezgar Amani.

Vad säger du om nivån hittills?

– Att serien är väldigt jämn. Ettan kan lätt ta stryk av de som ligger sist. Det låter klyschigt, men det lag med bäst form för dagen kommer att vinna matcherna. Sen är serien väldigt tuff och fysisk, men där tycker jag att vårt lag står sig väldigt bra.

Att Rezgar Amani går direkt in i startelvan på lördag är en lågoddsare.

Kommer hans första mål för säsongen också?

– Jag hoppas det, men det kanske är dumt att lova något (skratt).