DELA

Allsvensk premiär för JIK i helgen

VOLLEYBOLL. För två år sedan steg Jomalas volleydamer till Allsvenskan. Bedriften upprepades under hösten och nu blir det allsvenskt spel i Vikingahallen igen.
– Vårt spel har förbättrats ju längre säsongen gått och förhoppningsvis fortsätter det så ett tag till, säger spelaren Sofie Lindman.

Höstsäsongen startade lite knackigt för Jomala IK:s damer men laget tog sig i kragen och har höjt formkurvan stadigt. I helgen hoppas laget på att formen fortfarande finns där när Ljungby (lördag) och Malmö (söndag) kommer på besök till Åland.
– Början av säsongen var väl så där men vi har spelat upp oss längre in i säsongen vi kommit. Vi har spelat bra på slutet och tar det med oss in i Allsvenskan, säger Sofie Lindman.

Till helgen saknas Pia Saku men i övrigt finns alla att tillgå. Bägge matcherna startar klockan 15.00 i Vikingahallen och på lördag väntar alltså Ljungby och på söndag Malmö.
– Jag tycker att publiken ska komma och titta för nu under våren kommer vi förhoppningsvis att bjuda på fantastisk volleyboll. Motståndet är bättre än i höstas och matcherna kommer att bli jämnare, säger Sofie Lindman.

Läs mer i Nya Åland idag.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax

Foto: Jonas Edsvik

jonas.edsvik@nyan.ax