DELA

IFK förlänger med ”Lundis”

FOTBOLL. IFK Mariehamn har förlängt med huvudtränare Peter ”Lundis” Lundberg. Det nya avtalet gäller säsongerna 2018 och 2019.

Det är i ett pressmeddelande som klubben redogör för kontraktsförlängningen.
– Redan från det att Lundis kom in som assisterande tränare har vi haft en målbild om ett långsiktigt samarbete och med en förhoppning om att Lundis kunde växa som tränare och växa in i rollen som huvudtränare, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson i pressmeddelandet och fortsätter:
– Det har han gjort med råge och vi är jättenöjda över samarbetet men också på det sätt han fortsätter utveckla sig själv och sättet att leda laget. Lundis är fortsatt ambitiös och hungrig och i tränarmått mätt en ung och lovande tränare som har en lång karriär framför sig om han så vill. Därför var det självklart för oss att vi ville diskutera ett fortsatt samarbete och ett två årskontrakt känns bra.

Lundberg tillträdde som huvudtränare inför säsongen 2016, då tillsammans med Kari Virtanen. 36-åringen har sedan tidigare påbörjat sin Uefa Pro-utbildning, den högsta tränarutbildningen inom den europeiska fotbollsfederationen Uefa, och väntas vara klar i februari 2018.

Nya Åland har sökt Peter Lundberg.