DELA

Ålänningar svenska mästare i Smaragd

Team Nord Marin med rorsman Daniel Mattsson och besättningen Erik Rustner, Andreas Carlsson och Johan Nyström seglade hem guldet i Svenska mästerskapen i Smaragd förra veckan.
Under torsdagen inleddes tävlingen som arrangerades av Norrtälje segelsällskap med sydvästliga vindar vilket den åländska båten verkar ha trivts bra i eftersom första dagens seglingar resulterade i en ledning efter dag ett och tre seglingar avklarade. Serien var fina 1, 3, 1.
Under fredagen vred sig vinden mot nord och ökade, någonting som pressade tillbaka det åländska sällskapet ner i listan efter placeringarna 7, 3, 2 och 10.
De två avslutande seglingarna gick däremot perfekt och Team Nord Marin avslutade med två segrar och kunde därmed säkra guldet.
Laget är mycket nöjda med insatsen, den här klassen var ny för tre av medlemmarna i laget. Erik Rustner har deltagit tidigare i Smaragd-SM och har tidigare vunnit ett par silvermedaljer, några brons och haft ett antal fjärdeplatser. Han har haft ett par års uppehåll från tävlandet men kan alltså kröna sin comeback med en guldmedalj.
– Det är väl kanske den drömmen jag har i bakhuvudet, att ta det där guldet som jag saknar, sade Rustner när Nyan intervjuade honom inför tävlingen. (jo)