DELA
Foto: Johan OrreNYA MÅL Jenna Gestranius, här tävlandes i Öspelen på Jersey för en dryg månad sedan, hoppas få till ett perfekt lopp på FM i helgen.

Ålänningar jagar FM-medaljer

TRIATHLON. Fem tritathleter representerar Åland på FM i Kuopio.

Och ett par av dem nosar på pallplatser.

– Jag tror att både Fanny och ”Hubbe” von Frenckell kan slåss om medaljerna i sina åldersklasser, säger Jenna Gestranius.
Förutom Gestranius själv samt Fanny och Hubertus von Frenckell försvarar även Marcus Brandt och Thomas Carlsson Åland Triathlon Clubs färger i Kuopio på lördag. Medan Gestranius och Brandt ställer upp i de allmänna klasserna gäller åldersklasser för Fanny von Frenckell (F19), Hubertus von Frenckell (H45-49) samt Thomas Carlsson (H35-39).

Distansen som gäller i FM är den så kallade olympiska vilket innebär 1,5 kilometers simning, 40 kilometers cykling samt 10 kilometers löpning. Samma distans gällde för Öspelen på Jersey i slutet av juni där samtliga ÅTC:are utom Thomas Carlsson ställde upp.

Jenna Gestranius hade hoppats på en topp tio-placering på den brittiska kanalön, men fick nöja sig med en trettondeplats i det stentuffa loppet.

Medaljchanser för von Frenckells

– Jag var ändå nöjd med min prestation då, om än inte överlycklig. Nu tittar jag inte så mycket på placeringar utan mer på min egen prestation. Jag hoppas kunna göra mitt bästa lopp för säsongen på FM och kommer jag under en tid på 2 timmar och 25 minuter är jag nöjd. 2.20 är drömmålet, säger Jenna Gestranius.

Medan hon själv och Marcus Brandt knappast kan nära några medaljförhoppningar i den mördande konkurrensen i de allmänna klasserna ser Gestranius ändå ett par medaljchanser för sina träningskompisar.

– Marcus kämpar mot en del hel- och halvproffs så det blir tufft. Men jag tror att både Fanny och ”Hubbe” har medaljambitioner och det är inte alls omöjligt. Jag tror att de båda har chans på medalj i sina åldersklasser, avslutar Gestranius. (om)