DELA

Ålänning fyra i storpoker

POKER. Det finländska pokerproffset Jani Karke tog hem Paf Poker Challenge i söndags. Nyckelpotten blev då han slog ut svenske pokerprofilen Ken Lennaárd. Bäste ålänning blev Kim Öfverström som slutade på fjärde plats.
Det blev finländsk seger i Paf Poker Challenge detta år. Jani Karke, som är regerande finländsk pokermästare i Texas Hold’em, tillhörde förhandsfavoriterna och han höll för trycket.
Då det var dags för finalbord var Karke chiptvåa. Ledde gjorde svenske pokerprofilen Ken Lennaárd. Då Karke sedan slog ut Lennaárd blev finländarens övertag massivt mot de övriga finalmotståndarna. Karke slog i heads-up ut svensken Mikael Jonasson från Åkersberga.
– Jag hade en bra känsla redan efter lördagens spel, så jag trodde att jag skulle vinna. Och när det blev färre spelare kvar kunde jag spela mer aggressivt, säger Jani Karke i ett pressmeddelande från Paf.

Tre ålänning i finalen
Totalt deltog 76 personer i turneringen vilket är nytt rekord. Bäste ålänning blev Kim Öfverström som slutade fyra och kunde inkassera dryga 7.000 euro för bedriften.
– Det får jag vara nöjd med då det var många duktiga ålänningar med. Under hela finalbordet hade jag väldigt lite marker, så väl där var det egentligen inte så mycket jag kunde göra, så fjärdeplatsen var ok, Öfverström.
Två andra ålänning tog sig även till finalbordet. Tony Brändström slutade på sjätte plats och Rikard Andersson blev nionde.

Nöjd manager
Paf:s pokermanager Jan-Erik Karlsson är mer än nöjd med den tredje upplagan av turneringen.
– Det har fungerat perfekt hela vägen, så det känns jättekul. Dessutom verkar spelarna ha trivts och de flesta har sagt att de kommer tillbaka nästa år igen, och då blir vi nog ännu fler, säger han i ett pressmeddelande från Paf.

BJÖRN EKLUND

bjorn.eklund@nyan.ax