DELA
Foto: PRIVATSPANIENLÄGER Stella Donning, Erica Granesäter och Olivia Weuro fick träna med Stockholms kappsimningsklubb under ett läger i spanska Fuerteventura.

Ålandstrio på Spanienläger

SIMNING. Ett tiotal pass och mellan 60-65 avverkade kilometer i bassängen.

Åländskorna Erica Granesäter, Stella Donning och Olivia Weuro fick bekänna färg under sitt utlandsläger.

– Som tränare är jag stolt över dem, säger SIF-tränaren Göte Winé.
En trio Sunds IF-simmare – bestående av Erica Granesäter, Stella Donning och Olivia Weuro – är just hemkomna från ett träningsläger med Stockholmsklubben SKK i spanska Fuerteventura.

Under det veckolånga lägret hann åländskorna med att köra tio hårda pass i bassängen och avverka drygt 60 000 meter i den.

– Som tränare för tjejerna är jag stolt över att få höra av andra tränare hur bra de gör ifrån sig. De får beröm både för sin fina teknik och för att de är bra grundtränade, säger Göte Winé som tillsammans med sina tre simadepter fick resa med SKK ned till Kanarieöarna tack vare sitt samarbete med klubben.

OS-deltagare

– SKK har varit på läger i Godby dit även våra simmare har varit inbjudna. Och när de såg att våra tjejer kunde hävda sig i konkurrensen ville de bjuda med oss ned, och det är förstås ett bra kvitto för oss att få. Deras tränare gillar min teknikträning, och jag gillar deras träningsupplägg, säger Göte Winé om SKK:s tränarduo Bo Westergren och Robert Jonsson som tillsammans har 90 års erfarenhet som heltidsanställda tränare.

– ”Bosse” var med på Mexiko-OS 1968, samma år som jag föddes. Jätteroligt att få jobba med sådana rutinerade ledare, säger Göte Winé.

Spanienlägret rundades av med interna tävlingar, och gav överlag ett bra formbesked för åländskorna inför sommarens utmaningar.

– Det ser bra ut. Erica siktar mot Öspelen i slutet av juni samtidigt som Stella och Olivia tävlar i de Finska ungdomsmästerskapen, avslutar Winé. (om)