DELA
Foto: Fredrik Törnroos

Travet inför ”prispengar” även till de oplacerade

TRAV. För att stärka sitt attraktionsvärde och på så sätt locka till sig ytterligare hästar tar Ålandstravet rygg på den danske proffstränaren Flemming Jensen.
Från och med säsongspremiären 29 april får alla hästar som genomför ett godkänt lopp åtminstone 50 euro i prispengar.

Det var i början på mars som travprofilen Flemming Jensen, i en intervju med Danskhv.dk, presenterade en rad olika förslag han gärna ville se i dansk travsport de kommande åren.
Ett av förslagen, att alla hästar som fullföljer ett lopp ska få minst 500 kronor (50 euro), tar Ålandstravet rygg på.
I säsongspremiären den 29 april blir ingen häst som genomfört ett godkänt lopp utan prispengar. Alla oplacerade hästar får nämligen 50 euro.
”De senaste veckorna har travengagerade i hela norden diskuterat den danska stortränarens, Flemming Jensens förslag om förändringar som borde göras inom sporten. Kanske mest uppseende väckte förslaget om att alla hästar som fullgjort ett lopp godkänt, borde belönas med 500 kronor (motsvarande 50 euro). Medan så gott som alla nordiska travbanor avvaktar med beslut om extrapengar, tar Åland fast på saken och testar den direkt vid säsongsstarten lördagen den 29 april”, skriver Ålandstravet på sin hemsida.
Enligt Barbro Carlsson, ordförande i Ålands hästsportförening, är detta ett sätt för Ålandstravet att stärka sitt marknadsvärde.
– Det här är ett bra sätt för oss att locka hit hästar, något som vi till och från har problem med, säger hon.

Läs hela artikeln i torsdagens Nya Åland.