DELA
Foto: Ida K Jansson

Lyckad stortävling på Ålandstravet

TRAV. När lördagens tävlingar var över hade det åländska hemmalaget samlat på sig en seger och flera placeringar. Det i konkurrens med bra hästar och kuskar från både Finland och Sverige.
– V65-tävlingar lockar hit bättre ekipage, förklarar Ålands Hästsportförenings ordförande Barbro Carlsson.

V65-tävlingar på Åland hör inte till vanligheten och med större prispengarna kom det också mer etablerade kuskar som Hannu-Pekka Korpi, en av Finlands mer framstående tränare och Juhani Partanen från Örebrotravet. Båda dessa herrar mäktade med två segrar var och var nöjda med både resultatet och tävlingarna på Åland.
– Jag brukar åka hit en gång per år och är jättenöjd med två segrar på denna trevliga bana, sa Juhani Partanen, efter att han kört färdigt för kvällen.
Leder kuskligan gör förra årets kuskchampion Olli Koivunen, som med två nya segrar till sina tidigare 13 nu med största säkerhet redan avgjort kuskligan 2017.
– Det är inte så stor konkurrens här och så har jag turen att komma hit med bra hästar som jag tror vem som helst skulle kunna vinna med, förklarade Olli efter sin andra seger för kvällen.

Läs hela artikeln i måndagens Nya Åland.

text: Håkan von Krusenstierna