DELA

Åländsk duell om landslagsplats

STYRKELYFT. ÅKK har fyra deltagare med i styrkelyft-FM och bänkpress-FM som hålls i Övertorneå i helgen: Marcela och Kenneth Sandvik samt Ove Lehto ställer upp i lördagens styrkelyfttävlingar. Sandviks tävlar dagen därpå även i bänkpress-FM tillsammans med klubbkompisen Erika Gadzova, medan Ove Lehto väljer att stå över söndagens tävlingar.

För Marcela och Kenneth Sandvik blir det en intensiv FM-helg. I vanliga fall brukar styrkelyft-FM och bänk-FM avgöras separat.

– Det blir besvärligt att tävla i båda grenar samma helg. Man kommer att vara rätt sliten efter första dagen, säger Kenneth Sandvik.

 

För samtliga ÅKK:are hägrar landslagsplatser i Övertorneå. Fokus ligger mer på att klara kvalgränser till EM och VM, än placeringar i FM.

Ur åländsk synvinkel blir bänkpresskampen i +120-kilosklassens styrkelyft mellan Ove Lehto och Kenneth Sandvik särskilt intressant. Duon slåss om två landslagsplatser i bänkpress tillsammans med överlägsne Finlandsettan Fredrik Smulter, Malax IF.

– Ove står över söndagens bänktävling, men våra resultat i bänkpress i styrkelyfttävlingen tas i beaktande när landslagen tas ut. Jag vill gärna ta en plats i bänklandslaget, men jag tror att det blir svårt. Ove har lyft 372,5 kilo som bäst inför tävlingen och jag 370, och jag tror att Ove kommer att överträffa sitt resultat i FM, säger Kenneth Sandvik.

Läs mer i fredagens Nyan