DELA

Åland United vann Damälvan utan insläppta mål

FOTBOLL. Turneringen Damälvan avgjordes i helgen i Eckeröhallen och den slutade som den brukar. Med Åland United överst på prispallen. Laget vann alla sina matcher och höll även nollan turneringen igenom.
– Jag är positivt överraskad över helgen med tanke på de förutsättningar vi hade, säger ÅU:s assisterande tränare Mikael Virta.

Det gick alltså som det brukar, Damälvan spelas och när prisutdelningen går av stapeln är det Åland Uniteds spelare som står där med guldmedaljerna. I gruppspelet avfärdades Brommapojkarna med 3–0, Boo FF med 3–0, Skå IK med 2–0 och avslutningsvis 1–0 mot Västerås IK. I finalen ställdes ÅU mot Vallentuna och vann matchen med 2–0.

IFK Mariehamn var det andra åländska inslaget. Laget som var skade- och sjukdomsdrabbat innan turneringen fick även låna ut fem spelare till Åland United. I gruppen blev det två 1–2-förluster mot Vallentuna och Gilleby Stala-Orust, en seger (2–0) mot Hammarby och en oavgjord (0–0) mot Boo FF. IFK slutade fyra i gruppen och fick spela match om placeringarna 7-8, där förlorade man mot Skå IK med 0–3 och slutade alltså åtta.

Läs mer om turneringen och Åland Uniteds provspelare i måndagens Nya Åland.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax

tfn 528 478

Foto: Fredrik Törnroos