Åland United ute ur Champions League

FOTBOLL. Det blev en ny storförlust för Åland United mot FFC Turbine Potsdam i Champions League.
Returmötet i Tyskland i kväll slutade 6–0 till Potsdam, och ÅU är därmed utslagna med den totala ställningen 0–15.

Inte helt oväntat är det de regerande Champions League-mästarna FFC Turbine Potsdam som är vidare från 16-delsfinalen till nästa omgång i Uefas Women’s Champions League.
För Åland Uniteds del är det därmed färdigspelat. Först förlust 0–9 hemma på Wiklöf Holding Arena den 22 september och 0–6 i kvällens returmöte i Potsdam
Och det var en mardrömsstart åländskorna fick på Karl-Liebknecht Stadion i Potsdam.
Fatmire Bajramaj gav hemmalaget ledningen efter bara en minuts spel i matchen som började 17.00 finländsk tid på Karl-Liebknecht Stadion i Potsdam utanför Berlin.
Tre minuter senare ökade Inka Wesely på till 2-0, och i den 30:e minuten var det Nadine Kesslers tur att göra mål. Och med bara fem minuter kvar till halvtidsvilan ger Anja Mittag Potsdam ledningen med 4-0.
Den andra halvleken blev inte lika målrik utan bjöd bara på två mål genom Bianca Schmidt i den 59:e minuten 6-0 av Babett Peters i den 68:e minuten.

ÅU:s startelva ser ut så här: Emelie Karström-Tuija Hyyrynen, Caroline Sjöblom, Frida Thilén, Sarah Engblom -Emma Liljegren, Rebecca Robison, Jaana Lyytikäinen-Satu Kruus, Nina Hietanen-Maiju Ruotsalainen.