Åland United slog NiceFutis

FOTBOLL. DAMERNAS LIGA.
NiceFutis 0 (0)
Åland United 2 (0)
Det tog 50 minuter av anfallsspel men sedan fick Åland United hål på NiceFutis. Manya Makoski satte 1-0 medan Adelina Engman definitivt avgjorde matchen med sitt 2-0.

NiceFutis koncentrerade sig mest på att försvara i lördagens match i Björneborg. Åland United skapade inte mycket av värde i den första halvleken, närmast var Hayley Lauder och Maiju Ruotsalainen.
– Till andra halvlek skulle vi flytta upp backlinjen för att sätta mer press på dem, säger Frida Thilén.

Och det resulterade i mål. Manya Makoski satte sitt första ligamål på en frisparksvariant i den 50:e minuten. Adelina Engman utökade till 2-0 i den 70:e minuten.
– En väl genomförd match från vår sida, säger Steve Beeks.

ÅU: Mallori Lofton-Malachi – Johanna Björklund, Frida Thilén, Pille Raadik, Karolin Pettersson (Sigrid Salminen, 82´) – Manya Makoski, Janelle Cordia, Maiju Ruotsalainen, Hayley Lauder – Adelina Engman (Jennie Nyman, 86´), Lisa Klingberg (Melanie Karring, 75´).