DELA

Åland United föll i Björneborg

FOTBOLL. Åland United lyckades inte besegra Nice Futis i lördagens match i damernas högstaliga. Åland United tog ledningen genom Jaana Lyytikäinen på straff men Nice Futis lyckades kvittera bara sex minuter efter ledningsmålet.
– Vi visste att de skulle spela ett rakt spel. De har två starka anfallare som springer mycket, säger assisterande tränare Mikael Virta.
Virta berättar att det var trångt i mitten. Nice Futis flyttade upp sin backlinje högt för att minska på ytorna för de bollskickliga Åland United-spelarna. Att backlinjen stod så högt resulterade också i mycket ytor bakom den.
– Vi hade några frilägen som vi brände men vi fick inte igång vårt eget spel utan började också spela rakt mot deras mål med bollar och löpningar bakom backlinjen.
I slutet på andra halvlek började målen komma. ÅU:s backlinje lyckades inte rensa undan en enligt Virta ganska enkel boll och Nice Futis straffade United direkt. Lite fummel och ett skott från straffområdesgränsen satte Åland United i en position där man lämnade Björneborg med noll poäng.
Trean kom på en hård frispark som Maria Rönnback inte kunde hålla. Unitedförsvaret hann inte med och årets skytteligaledare Anna Auvinen var först på returen.
Auvinen hann även göra fyran när hon spelades fri i den 87:e minuten och kom fri med Rönnback.
Direkt efter matchen har Virta ingen djupare analys av vad som hände.
– Ja hade vi satt något till av våra frilägen hade nog matchbilden sett annorlunda ut. Vi hade en väldigt bra period i början av andra halvlek. Sedan tycker jag det är tråkigt att vi låter resultatet rinna iväg i slutet.
Var det för att ni tryckte på i slutet?
– Nej jag kan inte ens säga det. Hade vi spelat vårt spel hade resultatet inte blivit vad det blev.
Marie Waarheid fördes till sjukhus efter matchen efter en kollision med en motståndare. Hon fick ett knä i bakhuvudet och kollas nu upp av läkare.
– De vill försäkra sig om att det inte är någonting allvarligt, säger Virta.
Tabelläget är oförändrat för Åland United som ligger kvar på tredje plats i tabellen. Avståndet till fyran Honka är fyra poäng, tack vare att Honka förlorade dagens match mot årets succélag PK-35.

Johan Orre