DELA

Åland United Europaförstärker amerikanskt

FOTBOLL. Åland Uniteds Champions League-lag börjar ta form.
Nya Åland kan avslöja att Kokkola F10:s Megan Lindsey och Katie Kelly tas in på lån i augusti.
– Det är en unik situation, säger ÅU-tränaren Gary Williams.
Den 9 till 14 augusti spelar Åland United kval till Champions League.
Under samma period riskerar laget att tappa Adelina Engman, Juliette Kemppi, Nora Heroum och Emilia Iskanius till det finska U20-landslaget som spelar VM i Kanada.
Arbetet med att fylla luckorna har pågått hela året och i våras meddelade ÅU att 2012 års skyttedrottning Manya Makoski gör comeback för de tre matcherna i augusti.
Nu kan Nyan avslöja att ytterligare två amerikanskor förstärker laget till Europaspelet: Kokkola F10:s back Katie Kelly (bilden) och anfallaren Megan Lindsey.


”Inte helt lätt”
– Vi har skrivit låneavtal med dem för de tre Champions League-matcherna. Styrelsens önskemål var att hitta ersättare från finska ligan och det har vi gjort nu, även om det är två jänkare vi tar in, säger ÅU:s assisterande tränare Mikael Virta som har skött kontakten med Kokkola F10.
– Det har inte varit helt lätt att hitta spelare mitt under säsongen, men det är stort av Kokkola att hjälpa till. Vi spelar ju trots allt för Finlands rankingpoäng och det år som vi inte är med i Champions League-kvalet, gud förbjude, så hoppas jag att vi kan hjälpa andra klubbar med att låna ut våra spelare.
I Makoski och Lindsey har United ersatt anfallarna Engman och Kemppi, och Kelly – som också kan spela på mittfältet – kan ses som Iskanius backup.

Läs mer i torsdagens Nyan!

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax