DELA

Åland United är redo för Potsdam-returen

FOTBOLL. 0–9 underläge har Åland United att hämta upp i returmötet i Potsdam i Champions League i dag.
För motståndet står världens bästa klubblag – FFC Turbine Potsdam.
Returmötet i 16-delsfinalen i Women’s Champion League mellan FFC Turbine Potsdam och Åland United sparkas i gång på Karl-Liebknecht Stadion i dag 17.00 finländsk tid.
Men redan i måndags kväll anlände den åländska truppen till Potsdam utanför Berlin för att vara så bra förberedda på uppgiften som möjligt.
– Så här långt har det mest handlat om lätt träning och återhämtning från lördagens match mot Honka. Senare i kväll (läs i går) på den andra träningen ska vi få testa på planen inne på matcharenan och ladda ordentligt inför mötet mot Potsdam, säger ÅU:s tränare Marianne Miettinen.


Möter mästarna
För även om det är ett 0–9-underläge som Åland United har att hämta upp efter förlusten hemma på Wiklöf Holding Arena den 22 september, så känner laget att det finns mycket att spela för.
– När matchen börjar är ställningen 0–0, då tänker vi inte på det tidigare resultatet. Det som gäller är att göra ett så bra resultat som möjligt så att vi kan vara stolta över oss själva, säger Miettinen.
För det är ett riktigt kvalificerat motstånd som ÅU möter. För även om säsongen har börjat lite trögare för Potsdam jämfört med förra året så är det de regerande Champions Leaguemästarna som väntar.
Och den här gången känner Miettinen att spelarna är mer beredda på motståndet.
– Nu är vi mer färdiga för tempot. För även om vi pratade om det i teorin inför första matchen är det alltid annorlunda att uppleva det i praktiken. Och för flera av spelarna var det just det som kom som en chock. Nu var det också högt tempo i matchen mot Honka senast vilket var en bra förberedelse inför matchen mot Potsdam, säger Miettinen.
Och det finns vissa saker som ÅU jobbat lite extra på.
– Flera av målen då kom för att vi inte hann med i omställningarna. Nu vet vi att vi måste vara snabbare med det, och så klart också att vårat eget anfallsspel och försvar måste hålla bra form, fortsätter hon.


Maria Nykvist

maria.nykvist@nyan.ax