DELA

Akademispelare till IFK

FOTBOLL. Samuel Fagerholm och Rezgar Amani ingår i IFK Mariehamns A-lagstrupp inför säsongen 2011.
Båda kommer närmast från IFK:s fotbollsakademi.

18-åriga anfallaren/mittfältaren Samuel Fagerholm och 18-åriga mittfältaren Rezgar Amani har gjort så stora framsteg under året i IFK Mariehamns fotbollsakademi att de nu anses mogna att tränas in i A-lagstruppen.
De kommer därför att ingå i IFK:s träningstrupp inför säsongen 2011. Och om såväl spelare som klubben är nöjda med vinter- och försäsongsträningen är målsättningen och ambitionen att spelarna erbjuds A-lagskontrakt.
– Både Samuel och Rezgar har under den gånga säsongen visat stora framsteg och vi gör nu bedömningen att det är dags för dem att börja matchas in i ett högre A-lags tempo vilket vi är säkra på att de är redo för, säger IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson i ett pressmeddelande.


Inget kontrakt för Appel
Däremot har IFK beslutat att inte förlänga kontraktet för Fredrik Appel som funnits med i A-lagssammanhang i drygt tre år.
– Fredrik som varit en lovande ungdomsspelare har haft återkommande skadebekymmer och har nyligen genomgått en operation som innebär att han inte spelar fotboll förrän tidigast om 6-9 månader. Mot den bakgrunden har IFK valt att lyfta fram övriga lovande egna produkter. IFK:s A-lag har som strategi att bygga ett lag bestående av så många lokala åländska fotbollsspelare som möjligt, säger Mattsson.
IFK för även diskussioner med ytterligare tre åländska spelare: Johannes Nordström, Mika Niskala och Simon Enqvist  i hopp om att de ska stanna kvar i klubben.

Maria Nykvist
maria.nykvist@nyan.ax
tfn 528 478