DELA

Agenten: ”Det finns konkreta intressen”

FOTBOLL. Paulus Arajuuris kontrakt med IFK Mariehamn går ut den 30 november. Andra klubbar är intresserade men just nu ligger en förlängning med IFK närmast till hands.
Det säger i alla fall Arajuuris agent Jonas Wirmola.
– Vi kommer ha en kontakt med klubben inom de närmaste dagarna för att konkret diskutera Paulus framtid, säger han.
Transfertiden är slut. Och Paulus Arajuuri är kvar i IFK Mariehamn. Så mycket är helt klart. Men vad som kommer hända de kommande veckorna är mer oklart.
Å ena sidan säger Jonas Wirmola att IFK är det enda alternativet medan han å andra sidan bekräftar att andra klubbar håller ett öga på Arajuuri. Bland annat har ju Djurgården tittat lite extra på honom.
– Jag konstaterar att det finns konkreta intressen från fler än Djurgården, men mer än så vill jag inte säga förrän jag diskuterat med IFK Mariehamn, säger Wirmola.
Enligt ett rykte har det varit nära med en övergång till det Allsvenska mästarlaget Kalmar FF, stämmer det?
– Jag passar på den informationen.


Internationell erfarenhet
Däremot säger Wirmola att många Allsvenska klubbar ändrat sin inställning till den finska ligan och nu inte längre ser den som en liga i klass med Superettan. Ökad status där alltså och så ett än större skyltfönster nu med kvalet till U21-EM.
Men Wirmola ser det inte som just ett skyltfönster.
– Jag ser det istället som en möjlighet för Paulus att få internationell erfarenhet. Det är också det första som han känner. Jag pratade med Paulus tidigare och han känner en enorm stolthet i att få representera Finland och det är jätteskönt att höra.


Fokus på Europa
Hur bedömer du chanserna att Paulus stannar i IFK Mariehamn även nästa säsong?
– Det går inte att hålla på att spekulera och bedöma. Han är nöjd med att spela för landslaget nu och han har full fokus på Finland och när han kommer tillbaka är det full fokus på IFK där hans enda ambition är att ta laget vidare till Europa.
Och för att återknyta till inledningen så är det enda säkra i nuläget att Arajuuri stannar i IFK till den 30 november.
– Det handlar inte om att Paulus ska till något eller från något utan att han ska bli en så bra fotbollsspelare som möjligt. Finns det intresse från en klubb med högre standard och om Paulus vill vidare så är det klart att han ska känna att den möjligheten kan realiseras, säger Wirmola.

JOHAN LARSSON

johan.larsson@nyan.ax