DELA

Agenten: ”De hade gärna behållit honom”

FOTBOLL. Petteri Forsell och Bursaspor går skilda vägar.
Ett beslut som togs för att den 22-årige talangen ska få mer speltid.
– Han kunde utan problem ha stannat, säger hans agent Marco Salvatore.
Igår meddelade Bursaspor, via sin hemsida, att de släpper den tidigare IFK:aren.
Den turkiska storklubben siktar mot Champions League och har landat flera prestigevärvningar i sommar; den rutinerade målvakten Sebastien Frey, senast i italienska Genoa, backen Taye Taiwo, med klubbar som Marseille och Milan på sin meritlista, och försvararen Renato Civelli som har spelat flera år i franska Ligue 1.
Det samtidigt som en ny regel införts i Turkiet som gör att lagen bara får ha sex icke-turkiska spelare.
– De hade gärna behållit honom (Petteri Forsell). Men han hade kanske fått sitta på bänken och inte spela så mycket. Och det är klart att för en ung spelare som vill satsa mot landslaget och spela så mycket som möjligt är det inte den bästa lösningen, säger agenten Marco Salvatore och lägger till:
– Därför fick vi ta den här lösningen.


”Får avvakta”
Petteri Forsell kom till Bursaspor för ett år sedan. Vad som händer nu är oklart.
– Vi ska kolla vad som ska bli nästa steg. Vi måste sätta oss ned och prata och hitta den bästa lösningen. Det är några skandinaviska klubbar som har frågat om honom, säger Marco Salvatore.
Kan IFK vara ett alternativ?
– Det kan det också vara. Det kan bli Norge, Sverige eller Finland. Just nu har vi inte tagit något beslut. Vi får avvakta lite.
Petteri Forsell har, i en tidigare intervju med Nya Åland, sagt att IFK inte är det första alternativet om han ska hitta en ny klubb.

Totte Vesterlund

totte.vesterlund@nyan.ax