DELA

Aaltovirta låter sig inte skrämmas

ISHOCKEY. Serieledarna Hallsta IK har gjort 216 mål på 14 matcher i division IV i år. Det ger ett imponerande snitt på drygt 15 mål per match.
– Att veta det gör mig bara mer taggad. Nu har vi chansen att visa vad vi går för, säger IFK:s målvakt Henri Aaltovirta.

Hallsta IK har vunnit alla de 14 matcher man spelat den här säsongen. Man har gjort 216 mål och släppt in 19. Överlägset är bara förnamnet när laget ska presenteras.
– Men när vi mötte dem sist ledde vi med 4–2 inför sista perioden. De vann till slut med 5–4 men då gjorde de sista målet med 25 sekunder kvar av tredje perioden. Det gör oss extra taggade. Vi vet att vi är det enda lag i serien de kan förlora mot och nu vill vi ha revansch, säger Aaltovirta.
IFK-målvakten utstrålar lugn och självsäkerhet. Hallstas imponerande målstatistik skrämmer honom inte.
– När vi mötte dem senast klev två av deras spelare av mitt i matchen. Det var två duktiga före detta division två-spelare som inte var vana med att motståndet skulle vara så tufft. Deras psyke höll inte.

På lördag möter IFK Mariehamns A-lag Hallsta hemma i Islandia 15.15 Obst tiden!. Mer inför matchen kan du läsa i papperstidningen i dag.


Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax

tfn 528 462

Foto: Jonas Edsvik

jonas.edsvik@nyan.ax