DELA

56 lag gör upp i Tournament of Åland

INNEBANDY. Ålands största innebandyturnering, Tournament of Åland, avgörs i tre olika hallar under helgen. Av de 56 anmälda lagen finns fem åländska lag med.
Baltichallen, Godbyhallen och Vikingahallen står som värdar för årets Tournament of Åland. I herrklassen gör 32 lag upp, lagen är indelade i åtta grupper och ett lag går vidare till kvartsfinal. Bland damerna spelar 24 lag om segern fördelat på sex grupper, även där går åtta lag vidare.
De åländska färgerna försvaras av IF Fram och Pågarna bland herrarna och av BK NGD, IF Fram och Team Slayer bland damerna.
– Team Slayer består av gamla IF Fram-spelare. Jag tror att Pågarna har en bra chans att ta sig vidare åtminstone till kvartsfinalen men de har även en rimlig chans på en semifinalplats, säger Susanne Guildford, verksamhetsledare på Ålands Innebandyförbund.
Det finns även åländska inslag i de svenska lagen. Ted Nordlund spelar för Falun Oilers, Johan Ekstrand för IBK Katedral och David Eriksson i IBK Teknologerna.
De deltagande lagen kommer till största delen från Sverige. Två finländska lag, bland annat regerande herrmästarna Wonderballs, ställer upp i turneringen.

Som favoriter håller Guildford de regerande mästarna i både dam- och herrklassen.
– Både Valbo bland damerna och Wonderballs bland herrarna blir farliga. Sedan är det alltid svårt att veta på förhand vilka spelare som gömmer sig bakom lagnamnen.
Damfinalen spelas på söndag 14.30 och herrfinalen startar 15.30. Bägge matcherna spelas i Baltichallen.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax