Öspelstruppen på plats – beachvolleylaget kände på förutsättningarna

DELA

BEACHVOLLEY. Sent på natten till lördagen – efter närmare 15 timmar på resande fot – rullade det åländska öspelslaget in i Gibraltar med bussar.
Bara timmar senare hade beachvolleytruppen sin första och enda träning på plats innan invigningsceremonin.
– Förutsättningarna kunde ha varit bättre, konstaterar Jacob Nordlund.

Runt 02 på natten till lördagen korsade det åländska öspelslaget gränsen mellan Spanien och Gibraltar.
Innan alla hade hittat sina boenden och inkvarterats hann klockan skena iväg ytterligare.
Jacob Nordlund, som är en av åtta i den åländska beachvolleytruppen, berättar att han bara fick tre timmars sömn innan det var dags för uppstigning, i och med att beachvolleytruppen hade sin första och enda träning på plats redan under lördag förmiddag.
– Det (läs: träningspasset) var ganska tungt. Vi kom ju fram rätt sent och förutom att det inte blev så mycket sömn så har jag dessutom varit sjuk i ungefär en vecka innan det här, säger han kort efter träningspasset.

Fyra lag
Beachvolleyn inleds med poolspel och avslutas med slutspelsträd. Jacob Nordlund och brorsan Edvard Nordlund ingår i den andra poolen, tillsammans med lag från Gibraltar, Bermuda, Gotland och Ösel. Två av fem lag avancerar till slutspel.
Förutom bröderna Nordlund så mönstrar Åland ytterligare tre lag – ett herr- och två damlag: Verneri Vetriö/Aldis Jaundzeikars, Joanna Carlson/Anna Lindqvist och Tanja Sjöblom/Melina Mangs. Under söndagen spelar alla fyra lagen sina första tävlingsmatcher.
Öspelsinvigningen är i kväll, lördag. Själva tävlingarna drar igång i morgon, söndag och avslutas på fredag.

Läs mera om detta i söndagens Nya Åland.