Marcus Brandts SM-succé

DUATHLON. Ålänningen Marcus Brandt vann i helgen SM-guld i duathlon tävlandes för sin svenska klubb IF Mantra Sport. I Finland tävlar Brandt för Ålands triathlon club, men eftersom han tidigare den här säsongen var anmäld till duathlon-FM:s seniorklass (som ställdes in men som avgörs senare i år) fick han inte tävla i samma tävlingskategori på SM.

Det blev +35-klassen i stället i SM-tävlingen som avgjordes i Upplands Väsby utanför Stockholm.

Marcus Brandt avverkade 5 kilometers löpning, 20 kilometers cykling samt 2,5 kilometers löpning på 58 minuter och 27 sekunder vilket räckte till seger i +35. Och tiden hade dessutom räckt till en sjätteplats i herrarnas huvudklass i SM.

Ner till tvåan Björn Winell hade Brandt hela en och en halv minut. Totalt kom åtta personer till start i +35-klassen.

Brandt, ursprungligen från Skåne, har SM-medaljer på ungdomssidan i orientering sedan tidigare, men en guldmedalj som triathlet smäller högt.

– Ja, det är en stor framgång som visar att vinterns hårda träning har gett resultat, säger han.

Tävlingssäsongen för triathlon börjar i slutet av maj momentet simning läggs till. Marcus Brandts stora mål i år är Öspelen på Jersey i juni och juli.

– Det här var ett riktigt bra formbesked inför sommarens tävlingar, säger Marcus Brandt om sin SM-succé. (om)