DELA

Ungdomar erbjöds narkotika – föräldrar ringde polisen

Polisen fick åka två vändor till Mariehamn på larm om hemfridsbrott natten mot onsdagen.
Man påträffade även personer med narkotika i ett parkområde och fick anmälan från föräldrar om att ungdomar erbjudits droger.

Polisen fick under tisdagsnatten larm om att hemfriden stördes i ett lägenhetskomplex.
– Polisens första förmaning om att sköta sig lyckades inte och andra besöket ledde till polislagsgripande. Ärende gällande hemfridsbrott har registrerats och utretts, skriver polisen i ett pressmeddelande.
Polisen fortsatte under natten att patrullera södra delarna av Mariehamn och påträffade personer som granskades i ett parkområde.
– Narkotika påträffades och omhändertogs av polispatrull, böter delgavs. Missbrukaren erbjöds hjälp gällande vård men nekade till erbjudandet.
I samma område uppdagades ett rattfylleri.
– I detta fall också gällande droger. Polispatrullen misstänkte bruk av cannabis vilket kunde påvisas med analys av saliv.
Under kvällen hade några yngre grabbar på stan blivit rädda efter att ha erbjudits droger i centrum av Mariehamn. Föräldrarna ringde polisen vars patruller gjorde vad de kunde för att hitta de misstänkta personerna utan framgång. Men polisen konstaterar att det var ”helt rätt” att ringa dem.