DELA
Foto: Rasmus Olin

Flera fast för narkotika på krogar

Civil polispersonal samarbetade med krogpersonal under juldagsfesterna på Mariehamns krogar. Resultatet blev att flera personer delgavs böter och erbjöds vård. Flera av fallen av straffbart bruk av narkotika registrerades för personer som inte har någon tidigare historik av missbruk i Finland. De aktuella drogerna är kokain och cannabis. Ingen av de påträffade tackade ja till vård.

De civila poliserna genomförde granskningar av personer som uppvisade drogtecken på krogarna och de misstänkta fick genomgå kroppsbesiktning. Ett sätt att göra det är urinprov, skriver polisen i sitt pressmeddelande från natten.

Polisen skriver också att mediciner vars verksamma ämnen är narkotikaklassade florerar i krogmiljöerna, men att de personer som nu påträffades hade recept de kunde visa upp.

Tidigt på kvällen upptäckte polisen två personer varav den ena uppvisade tydliga drogtecken. I den andra personens egendom påträffades narkotika. Båda misstänks nu för straffbart bruk av narkotika och den misstänkta egendomen omhändertogs.