DELA

Tuff nyårsnatt för polisen

Flera gripanden, upphittat knark och misstänkt misshandel. Nyårsnatten blev resurskrävande för polisen.

Nyårsnatten har belastat polispatrullerna ”relativt hårt”, skriver man i ett pressmeddelande.

En krog kallade på polis eftersom man misstänkte att man hittat narkotika. Polisen kunde konstatera att det rörde sig om amfetamin och kokain. Händelsen utreds som straffbart bruk av narkotika.

Polisen fick uppgifter om pågående misshandel i Finström. När polisen kom till platsen konstaterade de att läget var lugnt, men en anmälan om misshandel har upprättats och ärendet utreds.

Polisen kallades också till en fest på norra Åland där personerna på festen inte kunde kontrollera en kvinnas störande beteende. Polisen grep kvinnan enligt polislagen.

Ett antal män störde äldre boende i Godby genom att kasta smällare och tuta med sina biltutor. Polisen åkte dit. Att gripa männen var aktuellt för att skydda hemfriden, men saken kunde lösas med dialog på plats.

Personer i Finström Bamböle anmälde till polisen att deras grannar sköt nyårsraketer mot dem. En polispatrull kom till platsen och såg till att det inte skulle hända igen.

Ett fordon som åkte runt i Mariehamn och Jomala och kastade smällare omkring sig anmäldes till polisen. Polisen har också fått in anmälningar om flera liknande händelser.

Också minderåriga med smällare har anmälts. Polisen har ringt föräldrar och omhändertagit fyrverkeripjäser. Man har upprättat en brottsanmälan och kommer att delge böter till berörd person.

Polisen fick tysta ner en fest i Hammarland. Grannarna hade själva inte lyckats få det festande gänget att sänka volymen.

Akutens personal fick problem med att hantera en mycket berusad person. Polisen grep personen enligt polislagen för att förhindra dennes störande beteende.

En polispatrull påträffade en avslocknad person på Strandgatan i Mariehamn. Också den här personen greps enligt polislagen.

Under natten hann polisen också med alkotest på Österleden. 21 fordon stoppades och alla förare kunde släppas vidare med godkänt resultat.

”Sammanfattningsvis en relativt bra nyårsafton ur polisiär synvinkel där man hann närvara bland folkmassorna och avstyra några aggressiva tillbud innan någon förstörde livet för sig själv eller någon annan”, skriver polisen.