DELA
Foto: Stefan Öhberg<07_Bildrubrik>BELÖNAS Då Stockholms hamnar nu inför nya mijlprislistor reduceras Grace hamnavgifter i den svenska huvudstaden med en miljon kronor.

Två misstänkta för våldtäkt på Grace

En misstänkt våldtäkt har ägt rum på Viking Grace på fredag. Enligt den finska kvällstidningen Iltalehti grep polisen två män i Åbo på fredag kväll.

Förundersökningsledare Joni Saarimäki säger att polisen hade larmats till platsen på grund av en misstänkt våldtäkt. Enligt tidningen var det fartygspersonalen som larmat polisen.

Förundersökningen pågår, och enligt Saarimäki är två vuxna, finländska män som är misstänkta för våldtäkten. Några detaljer om vem offret är vill han inte uppge.

Männen är gripna.

– Förhören med männen fortsätter, säger Saarimäki.

Den åländska polisen skickade på lördag kväll ut ett pressmeddelande där de i två korta meningar skrev: ”Anmäldes till polisen om en våldtäkt som hänt ombord på en kryssningsfärja, polisen utreder.”

Nya Åland har kontaktat polisen på Åland, men de avböjer från att kommentera i nuläget. Eftersom polisen inte kommenterar är det oklart om det handlar om samma våldtäktsanmälan eller om två separata fall.

(al & ao)