DELA
Foto: Joakim Holmström

Tre personer till sjukhus

Tre personer fördes till sjukhuset efter en trafikolycka i Finström under natten till lördagen.

Föraren misstänks för grovt rattfylleri.
Olyckan inträffade i Svartsmara och larmet kom till alarmcentralen strax efter klockan 2 på natten. Föraren i en personbil körde av vägen, kolliderade med en busskur och törnade till slut mot ett träd. Föraren blåste 0,94 milligram per liter – 2,1 promille – i polisens alkometer och misstänks för grovt rattfylleri och grovt äventyrande av trafiksäkerheten. Tre personer fördes till akuten för kontroll. Polisen utreder olyckan.

I övrigt var lördagsnatten ganska lugn för polisen som övervakade trafiken på flertalet platser under kvällen och natten. I Jomala misstänks en förare för äventyrande av trafiksäkerheten efter att ha kört överhastighet om 29 km per timme. Föraren delgavs böter.

I Mariehamn stannades ett fordon vars förare blåste 0,12 mg/l, vilket är under gränsen för rattfylleri så färden fick fortsätta.

I Jomala anmäldes det om att en person olovligen befann sig på en privat gårdsplan. När polisen kom till platsen hade personen försvunnit.

Polisen övervakade även ordningen i samband med krogstängningen. Samtliga var på gott humör och inga åtgärder krävdes från polisen, heter det i dagens pressmeddelande. (ao)