DELA
Foto: Stefan Öhberg

Trafikkontroller och krogövervakning i helgen

Polisen meddelar att man i helgen övervakat trafiken och kontrollerat ”den allmänna ordningen och säkerheten” i Mariehamn i samband med krogstängning. Man ger också ett axplock från helgens insatser:

Två förare fick böter i Mariehamn efter att däcken på fordonen varit i undermåligt skick.

En förre i Jomala fick böter efter att fordonets utrustning varit i strid med bestämmelserna i trafik.

I Mariehamn framfördes ett fordon i en hastighet av 66 km/h, där den högsta hastigheten är 50 km/h, vilket renderade föraren böter för trafikförseelse.

I Jomala påträffades ett obesiktat fordon i trafik, även där med böter för trafikförseelse som följd. Det blev också resultatet av att en förare i Finström framförde ett fordon i hastighet av 72 km/h, där högsta tillåtna hastighet är 50 km/h.

I polisens helgnät fastnade dessutom två förare som körde olovligt. Den ena personen hade ett ikraftvarande körförbud och indragen körrätt, vilket resulterade i 30 dagsböter. Den andra förarens körrätt hade upphört att gälla, efter att körkortets giltighetstid löpt ut. Föraren delgavs 20 dagsböter.

Att polisen synligt övervakade krogmiljöerna gav resultat, skriver man slutligen i sitt pressmeddelande: Helgfestandet har i det stora hela gått relativt lugnt till.