DELA
Foto: Stefan Öhberg<07_Bildrubrik>HÖR AV DIG! Vänta inte på födelsedagskort från Nya Åland längre. Hör av dig själv i stället inför din jämna födelsedag. Du kan också tipsa om släkt och vänner som fyller, så tar vi kontakt. Vi skriver gärna! Välkommen att ta kontakt!

Tipsa oss om födelsedagar

I många år har Nya Åland sänt ut kort för att gratulera personer som fyller jämna år.

Nu testar vi att inte sända ut dessa kort.

Vi hoppas på tips om farfar, moster, väninnan, brodern, som fyller år.
Nya Åland har fram tills nu sänt ut kort med födelsedagshälsningar till kommande jubilarer med uppmaningen att höra av sig till redaktionen för intervju eller notis till samtliga som fyller jämna år. Det har gällt 40-åringar upp till 100-åringar plus 75-åringarna.

Det har varit roligt att sända iväg korten till alla som fyller jämnt. Men nu vill vi se hur mycket födelsedagar vi får skriva om utan kort.

Våra födelsedagsintervjuer kallar vi för Pratstunder och är ett personporträtt som ser lite olika beroende på vem som fyller år. En nytagen bild hör till.

Intervjuerna är en speciell sorts journalistik, de utformas i samarbete med den som berörs. Texten får läsas igenom av jubilaren.

Fyller du jämnt? Hör av dig till familjeredaktionen, gärna ett par veckor i förväg, så vi kan hitta en intervjutid som passar. Lämna kontaktuppgift, antingen mail eller telefon.

Känner du någon som fyller jämnt? Hör av dig! Också 30- och 20-åringar är hjärtligt välkomna.

Önskar du veta mer om en person och läsa ett portätt om hen utan att vederbörande fyller jämnt? Hör av dig!

Vill du inte bli uppmärksammad alls på din födelsedag? Då behöver du inte göra något. Vi skriver inget i sådana fall.