VM-tipsvinnaren: Jag tippade med mycket hjärta

ISHOCKEY. I och med att Finland vann VM-finalen mot Kanada var det Marcus Pellas som tog hem Nya Ålands VM-tips.
Den 34-årige Jomalabon tippade samtliga medaljlag rätt, varav Finland som segrare.
– Jag tippade med mycket hjärta, slår Pellas fast.

Ishockey-VM i Slovakien är över.
Trots att Finland på förhand inte ansågs ha med medaljstriden att göra lyckades man ta hem hela turneringen, efter flera bragdartade insatser. VM-guldet var Finlands tredje, då man tidigare vunnit 1995 i Sverige och 2011 i Slovakien.
En som verkligen hade skäl att jubla då det stod klart att Finland besegrat Kanada med 3–1 i finalen var Marcus Pellas, 34. Förutom att Pellas håller på Finland innebar resultatet också att det var han som tog hem Nya Ålands VM-tips, och således premieras med förstapriset – en Landmann grill (Triton PTS 3.0 Gasolgrill) från Calle & Co, till ett värde av 479 euro.
– Jag visste faktiskt inte om att jag hade vunnit innan jag fick samtalet. Men jag hade nog koll på att jag låg någonstans i toppen, berättar Pellas.

Tippade med hjärtat

Noterbart med Marcus Pellas tipsrad var att han lyckades pricka in samtliga medaljörer: Finland (guld), Kanada (silver) och Ryssland (brons).
Du var alltså en av få som faktiskt trodde på Finland inför turneringen?
– Det är klart att det fanns en hel del tvivel. Jag visste ju att Finland kom till turneringen med ett ungt och relativt oerfaret lag, säger Pellas och fortsätter: