DELA
Foto: Johan Orre

Tiotusen till Ung resurs

Ung resurs får 10 203 euro av fem Lionsföreningar.

Den landsomfattande Röda Fjädern-kampanjen har riktat sina insamlingar att bidra till förebyggande åtgärder för marginalisering av ungdomar.
Ung resurs ska använda pengarna för ett hälsoprojekt med fokus på ungdomars fysiska och psykiska hälsa, kost och sömn. Pengarna ska även användas till ett projekt vars mål är att underlätta för ungdomar att hantera vardagen – till exempel kunskap som rör tvättning, städning, matlagning och ekonomi.

Marika ”Mysan” Sundqvist, verksamhetsledare för Ung resurs, har redan nu storslagna planer för pengarna

– Det är fantastiskt, det är mycket pengar, säger hon.

– Vi märker skillnad i och med hälsoprojekten. Tillsammans med våra samarbetspartners Marthorna och Ålands Idrott räcker de här pengarna långt, säger hon.

De fem Lionsföreningarna har samlat in pengar med hjälp av insamlingsbössor i staden och så har Röda fjädern-rekvisita sålts till företag. Men den stora intäktsposten var fjolårets dansgala.

– Det har gått bättre än förväntat, vi är nöjda, säger Dan Westerholm, ordförande för Röda Fjädern-kommittén på Åland som också passar på att rikta ett tack till alla som bidragit genom att ha köpt lotter, skänkt pengar eller deltagit i galan.

Läs mer i tisdagens Nya Åland!