DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>NYTT DATUM En rättegång om grovt hemfridsbrott flyttades till den 23 juni. Och då ska alla parter ha juridiska ombud.

Tingsrätten sköt upp rättegång

En rättegång om grovt hemfridsbrott blev uppskjuten när två av de inblandade kom till tingsrätten utan juridiska biträden.
Målsägande i ärendet är en kvinna som skulle företrädas av juristen Jyrki Kiianlinna. Men han var inte på plats i tingsrätten på tisdagen Kvinnan hade fått besked av honom dagen före att han hade fått förhinder.

En av de åtalade männen hade Marcus Måtar som biträde. Måtar hade tackat nej till att också biträda den andra mannen med hänvisning till jäv. Det beskedet fick mannen i torsdags och han hade inte hittat något annat biträde.

Tingsdomaren Pia Jacobsson satte den 23 juni som nytt rättegångsdatum och uppmanade mannen och kvinnan att agera fort för att ha jurister vid sin sida då. Rättegången blir inte uppskjuten flera gånger.

En annan rättegång med koppling till hemfridsbrottet hålls i tingsrätten nästa vecka. Då åtalas kvinnan för skadegörelse och en av männen som åtalats för hemfridsbrottet blir målsägande.