DELA
Foto: AVSKRIVS Jättehotellet på Lotsberget stannar på ritbordet. Stefan Erikssons mångåriga tomtreservation i bolaget Colorful Hotels Developments namn har nu slutligen avskrivits av staden.

Tiden rann ut för hotellbygget på Lotsberget

Efter nästan exakt sju års väntan har Mariehamns stad gett upp – det planerade lyxhotellet på Lotsberget med Stefan Eriksson som entreprenör avskrivs.

– Tiden för tomtreservationen är slut, konstaterar stadsdirektör Barbara Heinonen.
Colorful Hotels Development – svenska affärsmannen Stefan Erikssons bolag – har anhållit om och fått reservationsavtalet förlängt år efter år allt sedan det första ingicks 2009. Under tiden har staden byggt grunden för hotellanläggningen genom att ändra stadsplanen på natursköna Lotsberget, en process som tog tid eftersom grannar överklagade.

Men i slutet på 2014 vann den nya stadsplanen, som anpassats till det planerade hotellet, laga kraft och det fanns inte längre något hinder för Stefan Erikssons bolag att förverkliga hotellet eftersom planeringen enligt honom pågått hela tiden.

Den senaste förlängda tomtreservationen gällde fram till den 31 maj i fjol. På sommaren hade stadskansliet kontakt med Stefan Eriksson.

– Då sa han samma som han sagt också tidigare, att ”vi är på gång”, berättar Barbara Heinonen.

Läs mer i måndagens Nya Åland!