DELA
Foto: Karta från Mariehamns stad

Natur och miljö startar namninsamling mot discgolf

Ålands Natur och Miljö ser discgolf som ”en trevlig sport som får människor att röra sig ute i naturen”, men motsätter sig planerna på en discgolfbana på just Lotsberget och har nu startat en namninsamling.

Det här berättar föreningen i ett pressmeddelande på tisdagen. Där man också berättar att man blivit kontaktade av flera medlemmar som är oroade över planerna.

Föreningen konstaterar att Mariehamns stad ”har ett underskott på gröna ytor i jämförelse med många andra städer” och hävdar att den tänkta bansträckningen går över ett område med rikt djur- och naturliv som nyttjas flitigt av Mariehamnare och besökare.

Ålands Natur och Miljö har därför tagit initiativ till en namninsamling där allmänheten kan understöda att det inte blir någon discgolfbana på Lotsberget. Det går att underteckna elektroniskt via föreningens hemsida eller i föreningens lokal på Simonsgränd i Mariehamn.  Insamlingen pågår till och med måndag 18 oktober.

Har kan du läsa artikeln om måndagskvällens hätska infomöte om planerna.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp