DELA
Foto: Fredrik Törnroos<

Svenska dagen firas på Åland – Ålandsambassadör ska utses

Den 6 november i år arrangerar Folktinget Svenska dagen på Åland med anledning av Ålands 100-årsjubileum. Ett åländskt specialpris kommer också att delas ut.

I ett pressmeddelande på fredagen berättas att man, förutom att hålla en stor fest på Alandica med både musik och annat program, vill utse en så kallad Ålandsambassadör. Svenska dagen har tre återkommande priser som delas ut, men i år har Folktinget alltså bjudit in Åland att utse vinnare till ett fjärde pris.

– Vi i Åland 100-projektet kan inte nog peka på våra Ålandsambassadörer som en viktig grupp för spridande av Ålandsbilden där vårt 100-årsjubiléum har en särskild plats, kommenterar  projektledare Tiina Björklund.

Det är allmänheten som får möjlighet att nominera sin favoritkandidat till det åländska priset. I juryn sitter lantrådet Veronica Thörnroos, Mark Levengood, Katarina Gäddnäs och André Karring.

Festen kommer även att direktsändas av Svenska Yle, berättas i pressmeddelandet.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp