DELA
Foto: Jonas Edsvik

Svaret från ministeriet en besvikelse

UPPDATERAD 16.49. Landskapsregeringen har fått ett svar på sin skrivelse från Social- och hälsovårdsministeriet, men finansminister Roger Höglund (C) är besviken.
– Frågan är om man kan kalla det ett svar? Personligen är jag besviken, säger Roger Höglund.

-Vi hade förväntat oss ett klart och tydligt besked, ett ja, vi får kostnaderna ersatta till fullo eller ett nej, vi får inte det. Men vi har inte fått det svaret. Personligen, och å hela regeringens vägar, är jag besviken, säger Roger Höglund till Nya Åland strax innan 16.

Vid 17-tiden kommenterar landskapsregeringen svaret i ett pressmeddelande. Landskapet avser begära kompletteringar i ett nytt brev senare i veckan eftersom man anser att man inte fått ett tydligt svar.

Social- och hälsovårdsministeriet meddelade på onsdagen även om statlig ersättning för coronatestning som ska tillfalla Åland på totalt 2,7 miljoner euro, men det handlar om en tidigare tidsperiod. Läs mer om det i torsdagens Nya Åland!

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp