DELA
Foto: <07_Bildrubrik>MAGNETDRIVET I Hyperloops lågtrycksrör ska de små poddarna med passagerare och gods åka fram och tillbaka olika långa sträckor både i tunnlar under havet och ovan jord, är det tänkt. Poddarna åker on demand, alltså när det finns behov, och utan tidtabell. Hyperloop Technologies

Inga svenska pengar till Hyperloop-utredning

Det blev inga svenska pengar till Ålands företagarförenings studie om fast förbindelse Stockholm-Åland-Helsingfors.

Men studien är trots det redan i full gång.
Nya Åland berättade i går om företagarföreningens ansökan om 100 000 kronor i bidrag av tillväxt- och regionplanenämnden i Stockholm för arbetet med att förbereda finansiering av en inledande förstudie kring förutsättningarna för att bygga en fast förbindelse mellan storstäderna över Åland. I beredningen nämnds framtida trafik med magnetdrivna tåg i lågtrycksrör.

Förvaltningen hade förordat bidraget med motivringen att det handlar om ett intressant framtidsprojekt och nämndens ordförande Gustav Hemming (C) var på samma linje. Men åsikterna var delade i nämnden – moderater och kristdemokrater motsatte sig bidraget. Slutresultatet blev att inget beslut fattades utan frågan fördes vidare till nationell nivå. I praktiken betyder det att Hemming ska diskutera ärendet med näringsdepartementet.

För den åländska företagarföreningen är bidraget ändå inte avgörande.

– Vi har redan satt igång arbetet med studien, berättar styrelseordförande Mårten Fröjdö.

Den 7 april ska företagarföreningen ordna ett öppet seminarium med KTH och svenska forskningsinstitutet VTI.

Läs mer i dagens Nya Åland.