DELA
Foto: Frans Jansson<07_Bildrubrik>BEDRÄGERI Parets jurist Marcus Måtar anser att kvinnans agerande är bedrägeri. Hon har polisanmälts, men det kan ändå bli svårt att få tillbaka pengarna.

Studerande blåstes på 2.450 euro

Ett par som studerar i Sverige blev bedragna när de skulle hitta lägenhet i Mariehamn över sommaren.
Magnus och Alexandra började leta lägenhet i Mariehamn i april. De ville flytta in i början på juni.

– Det började med att vi lade ut en annons via torget och marknaden och sedan ringde hon upp, säger Magnus.

Kvinnan skickade bilder på lägenheten och Magnus mamma var och tittade på lägenheten. Tanken var också att paret skulle ta hand om kvinnans hund.

När juni börjar närma sig lade Magnus in motsvarande en månadshyra, 950 euro, på kvinnans bankkonto. Hon begärde att genast få 1 500 euro till.

– Jag tänkte att det är ändå bara första hyran och en deposition. Hon var så fruktansvärt trevlig och vi skulle ändå komma till Åland ganska snart. Alexandras föräldrar hjälpte oss med pengarna, säger Magnus.

Några dagar senare meddelar kvinnan att hyrorna för hela sommaren ska betalas med en gång.

– Vi tänkte att vi lånar pengar och fixar det nu så är det ordnat för sommaren, säger Magnus.

Magnus mamma var på väg att föra över pengarna till kvinnan då en bekant till henne berättade att kvinnan inte är att lita på.

Magnus upp kvinnan och frågade om hon menar allvar med att hyra ut lägenheten. Då fick han beskedet att en annan familj skulle komma och titta på den, trots att Magnus och Alexandra redan betalat 2 450 euro till kvinnan.

Läs mer i måndagens Nya Åland!