DELA
Foto: Stefan Öhberg

Åländskt hållbarhetsarbete prisas av EU

Europeiska kommissionen har idag presenterat vinnarna av European Sustainability Award 2019. Åland och Utvecklings- och hållbarhetsagenda för Åland har utsetts till vinnare i kategorin för samhällen upp till 100 000 personer.

Priserna delades ut i samband med en högnivåkonferens i Bryssel idag,  berättas i ett pressmeddelande. Lantrådet Katrin Sjögren är på plats i Bryssel och en lokal presskonferens hölls idag i Mariehamn.

Det är första gången som priset delas ut och syftet är att uppmärksamma goda exempel på genomförande av de globala målen om hållbar utveckling inom Agenda 2030. Totalt har det utsetts vinnare i sju kategorier. Utvecklings- och hållbarhetsagenda för Åland är det enda bland de sju vinnande bidragen som är från Norden.

– Jag är både glad och stolt över att vårt gemensamma arbete på Åland uppmärksammas av Europeiska kommissionen. Vi jobbar systematiskt och konkretiserar utvecklings- och hållbarhetsagendan tillsammans i det åländska samhället som helhet och i vår egen förvaltning. Vi gör arbetet väldigt praktiskt och konkret. Att ha ett hållbarhetsperspektiv är ett komplett sätt att föra politik och att mäta politikens resultat, säger lantrådet Katrin Sjögrensom även är ordförande i utvecklings- och hållbarhetsrådet i bärkraft.ax. Lantrådet är på plats i Bryssel idag.

Mer om priset i tisdagens Nya Åland!