DELA

Storspelare från Allsvenskan till IFK Mariehamn

Den allsvenske veteranen Kennedy Igboananike uppges av SportExpressen vara på väg att skriva på ett kontrakt för hela året med IFK Mariehamn – enligt uppgift redan under fredagen.

Sirius anfallare Kennedy Igboananike har en lång karriär bakom sig: han har varit skyttekung både i AIK och Djurgården och har även hunnit med att spela i såväl USA som Saudiarabien. Nu kan han vara på väg till Åland.

Enligt SportExpressen befinner sig den Nigeriafödde svensken i Mariehamn för att skriva på kontrakt för hela 2021 med IFK:

”Enligt flera källor till SportExpressen är Igboananike på plats på Åland just nu. Han ska under morgondagen [läs: idag fredag] genomgå läkarundersökningen och bekanta sig med klubben. Går allt som planerat skriver han på för IFK Mariehamn och det handlar om ett kontrakt fram tills årsskiftet”, skriver tidningen på nätet.

Igboananike spelar just nu i Sirius anfall men har inte fått mycket speltid förra året. Han har kontrakt med Sirius ett år till och det såg på försäsongen ut som han skulle bli kvar i klubben när nye tränaren Daniel Bäckström tog över.

Men nu kanske det istället blir de grönvita färgerna som gäller?

Uppdatering: vid lunchtid på fredagen bekräftade IFK Mariehamn nyheten. ”Vi har letat en anfallare och Kennedy är ett etablerat allsvenskt namn med stor rutin. Han kompletterar vår trupp med sin erfarenhet och förbättrar mixen med några av våra yngre offensiva spelare”, skriver man i ett pressmeddelande.

Läs mer i morgondagens e-nyan!

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp