DELA
Foto: Jonas Edsvik

Stockholmsflyget ställs in – förhandlingar avbryts

Det går inget flyg till Stockholm i morgon måndag.Förhandlingarna om flygtrafik är avbrutna, meddelar landskapsregeringen.

Så här lyder pressmeddelandet med infrastrukturminister Christian Wikström (Ob) som avsändare:

”Flygupphandlingen gällande temporär organisering av reguljär flygtrafik på den upphandlande rutten mellan Mariehamn och Stockholm med anknytning även till rutten Mariehamn och Åbo avbryts.

Parterna har inte kommit i mål i de slutliga avtalsförhandlingarna. Upphandlingen avbryts då trafikstarten nu förskjutits och anbud dragits tillbaka. Att acceptera ett annat anbud är inte förenligt med de principer om öppenhet och icke-diskriminering som tillämpas i upphandling.

– Vi beklagar att de som hade planerat att resa nu får tänka om. Allt såg bra ut, men det står nu klart att flyget inte kommer att starta i morgon måndag som planerat. Den nya direktupphandlingen av flygtrafiken inleds omedelbart, men vi kan i dagsläget inte säga exakt när flygtrafiken kan återupptas, säger infrastrukturminister Christian Wikström.

Under nästa vecka kommer en ny direktupphandling att inledas för att flygtrafiken mellan Mariehamn och Stockholm med anknytning även till rutten Mariehamn och Åbo ska tryggas så snart som möjligt. Patienttransporterna till Åbo är fortsättningsvis tryggade med JS Aviation, som redan skött dem under de två föregående veckorna. (pd)


Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp