DELA
Foto: PRIVAT<07_Bildrubrik>DRÖMMAR Spara, inte slösa - det är utgångspunkten för appen Dreams som hjälper unga att uppnå sina mål. Det kan handla om en resa, insatsen till första lägenheten ellr något annat. Företaget bakom Dreams tänker nytt.

Spar-app hjälper unga uppfylla sina drömmar

Vill du spara till något särskilt men har svårt att komma i gång?

Snart kan du nå din spardröm med hjälp av appen Dreams. Företaget bakom appen letade länge efter en lämplig samarbetspartner och hittade Ålandsbanken.
Henrik Rosvall, vd för Dreams, har tillsammans med sitt team arbetat i tre år för att utveckla appen och göra den till det han såg framför sig när han fick idén – en mobilapp som sporrar människor att skippa onödiga utgifter och i små steg spara pengar för att förverkliga sina drömmar.

Till exempel: Du går längs gatan och blir sugen på en latte på caféet i hörnet. I stället för att ge efter för impulsen går du förbi, tar fram mobilen, öppnar appen Dreams och med en svepande rörelse flyttar in ett mynt från ditt lönekonto till ditt sparkonto i Dreams enligt sparmålet som du själv definierat. Myntet är förprogrammerat för en överföring på 35 kronor.

Om du tappar tempo i sparandet träder Dreams-coachen in och sporrar och inspirerar dig till att fortsätta. För att programmera coachen har företaget tagit hjälp av forskare inom kognitionsvetenskap.

Företaget la ner ett helt års arbete på att hitta rätt samarbetspartner. Valet föll på Ålandsbanken.

– Vi och Ålandsbanken har samma värdegrund. Båda förespråkar en hälsosam ekonomi och vill uppmuntra folk till att spara i stället för att lägga pengar på dyr konsumtion.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!