DELA
Foto: Neven Krcmarek/Unsplash

Skicka en hälsning som värmer många via Nyan

Saknar du farmor och bästa vännen? Eller var det alldeles för längesen du tog en kaffe med grannen?
Nu kan du skicka en hälsning som gläder fler än mottagaren i Nya Åland.

Många är vi som skurit ner på våra sociala kontakter till ett minimum. Det börjar bli längesedan vi träffade den där gymkompisen, syjuntegänget och trevliga grannen. Många känner sig ensamma just nu, inte minst de som sitter i karantän och vi saknar våra nära och kära.

Samtidigt lever flera åländska barnfamiljer i ekonomisk utsatthet och har svårt att få vardagen att gå ihop. Rädda Barnen kommer under en tid att öka sitt stöd till utsatta barnfamiljer

– Antalet personer som söker stöd ur Rädda Barnens barnfond har ökat, säger Lotta Angergård, vikarierande verksametsledare för Rädda Barnen.

– Det är en blandning av familjer som tidigare sökt stöd, som redan innan coronapandemin levt utsatt, men också nya familjer där man blivit arbetslös på grund av coronasituationen, säger hon.

Därför återupplivar Nya Åland nu möjligheten att skicka en hälsning via tidningen och samtidigt ge ett bidrag till Rädda Barnens coronainsamling till barnfonden. På det här viset värmer din hälsning fler än mottagaren eftersom ditt bidrag under coronakrisen blir ett presentkort på mat och hygienartiklar till barnfamiljer i ekonomisk utsatthet.

– Fonden växer inte av sig själv, den bygger på att människor ger sitt stöd, säger Angergård.

Hälsningarna fungerar på samma vis som de hälsningar tidningen brukar publicera inför jul varje år, så för varje hälsning går 10 euro direkt till Rädda Barnens coronainsamling till barnfonden.

– Det är ett sätt att skicka omtanke till dem man saknar, för att visa att man bryr sig nu när många är ensamma, säger Patrik Ekblom, Nya Ålands vd.

 

 

En annons med en hälsning på max 120 tecken kostar 30 euro inklusive moms. Av detta belopp går 10 euro direkt till Rädda Barnens coronainsamling till barnfonden. 

Ring 23444 eller skicka e-post till annons@nyan.ax. Skriv vem du är och vem du hälsar till. Ange också faktureringsadress.